Bergsfolket, Bergshärskarens folk, Stenfolket – Jordens folkslag

Nivå 2

Teorierna om bergsfolkets utseende går ofta isär. Några historieberättare har spekulerat vilt om att dessa varelser ska vara huggna direkt ur berget. Detta är dock en teori som abrupt avfärdas av dom flesta vetenskapsmän som helt ologisk; Hur skulle någon kunna huggas ur ett berg och sedan få liv? Det har från dessa håll pratats om att dessa, deformerade, stenvarelser egentligen är “missbildade” och att det visas på detta steniga vis på grund av deras starka kontakt med berget.

Om stenfolket skulle vara skapta ur berget skulle detta vara en förklaring till den hierarkiska struktur som de verkar leva i. När man ser dem utifrån så ser man snabbt att de mest välskapta är de som också står högst i hierarkin. Att de verkar vara fysiskt skapta för sina arbetsuppgifter är också något som snabbt blir uppenbart för den som skådar bergsfolket på håll. Teorin om att bergfolket är skapat direkt ur berget påverkar också andra saker som deras tålighet i strid. Att de är gjorda av sten gör att de tål många fler slag än en varelse av kött och blod men att de vore odödliga är bara en myt.

På bergsfolkets baler, som är kända för sin stil och galans, spelas det sofistikerad musik med instrument som fiol och harpa av musiker som är skapade just för uppgiften att skapa och spela musik. Danserna som dansas till denna sofistikerade musik är också den lugn, strikt och ofta minimalistisk. De flesta danserna är skapade för många hundra år sedan, danser som alla deltagare känner till mycket väl. Därför inriktas dansen mycket på att finslipa sina egna rörelser och få dem att bli så minimalistiska och specifika samtidigt som de är fullt synliga.

Det strikta hierarkiska samhälle som bergsfolket lever i verkar sällan bli ifrågasatt. Dock finns det tecken på att det ändå finns individer som slagit sig fria från denna samhällsstruktur. Berättelserna om rövarband som strövar omkring i skogen tyder definitivt på detta. Riktigt hur det fungerar för bergsfolk att slå sig fria från berget och dess samhällssystem verkar det dock inte vara någon som vet. Inte heller vet man säkert hur vanligt detta är utan bara att det förekommer.

Nivå 3 - Hemlig för de som inte spelar Bersfolk.
Bergsfolket - Smink och klädesexempel