Hassi Messaouderna – Eldens folkslag

Nivå 1

Messaouderna bor i öster i den varma delen av världen där kustens fruktodlingar går över till öken. Landet är enormt och indelat i Kalifat. Religion är ett av de absolut viktigaste elementen i Hassi Messaoud, något som delar av Carn fått erfara då de byggt upp kloster på några välplacerade platser. De flesta av Messaouserna som rör sig i Carn verkar komma från södra delen av Hassi Messaoud och enligt dom själva så är det rätt så stor skillnad på Sydmessaouderna och resten av Messauderna då Sydmessaouderna ska vara betydligt mer pratglada och trevliga. Om detta är hela sanningen är det dock svårt att säga, då få med säkerhet kan säga att de träffat Messaouder från andra delar av kontinenten.

De känns ganska så lätt igen på sina pösiga byxor, omlott kjolar, vida skjortor med vida ärmar och välbroderade västar. Dessutom har man små lättigenkännliga hattar eller turbaner. Förutom deras missionerade så är de, framför allt västmessauderna, även kända för sina vackra och smidiga kapplöpningshästar samt sina skickliga ökenryttare som är fruktade i hela den kända världen.

Storkaliffen verkar vara deras härskare. Det är en religiös så väl som världslig titel som ges till det äldsta barnet - i nån kunglig familj eller nått.