Skogsfolket, Skogsvarelserna, Skogsväsen – Andens folkslag

Skogsfolket är den grupp förutom Carniterna som har störst fotfäste i dalen. Här är vad folk i allmänhet vet om dem.

Nivå 1
Mystiken kring folket av skogen ligger lika tät som dimman i dalen. Historierna om detta skogens folk är lika många som historieberättarna själva. De är inte så fasligt många som upplevt skogen på folkets eget vis men alla har de olika, väldigt olika, typer av berättelser med sig tillbaka.

Några av de sakerna som många legender har gemensamt är den sagolika festen som tycks vara något vanligt, ja kanske nästan vardagligt i skogen. Men också den vilda jakten är något som ofta beskrivs som något storartat och fantastiskt att uppleva.

I dessa historier beskrivs skogsfolket på många olika sätt. Skillnaderna som beskrivs ligger oftast i formerna av ansiktsförändring (lång näsa, stor näsa, långa öron, utskjutande lång haka etc) och varierande hudfärg från ljust blek (nästan vit) till mörkbrun - men oftast med bruna nyanser (behöver inte nödvändigtvis sminkning). Vissa tycks växa sig stora och andra är små. Folk kallar dem vättar, skogstroll, rån och älvor eller bara knytt/oknytt helt enkelt.

Nivå 2
Nivå 3
- Hemligt för de som inte spelar Skogsfolk. Man måste logga in på forumet och ha rättigheter. Hör av er till Arrangörerna om detta.
Namnkultur
Skogsfolket - Smink och klädesexempel