Skogsfolket, Skogsvarelserna, Skogsväsen – Andens folkslag

Nivå 2

Vissa vetenskapsmän vill klassificera dem som olika folk, eller underfolk, andra vill göra gällande att det är samma folk (just som Carniter kommer i alla olika storlekar och hudfärger) – vanligt folkvett säger en ju att de inte är likadana i alla fall.

Är väldigt individualistiska och styrs inte av någon utan är autonoma och fria. Ibland tycks de färdas i familjegrupper, ibland som individer. De verkar även samlas vid vissa tillfällen, riktigt när och varför är det ingen som kommit underfund med ännu men att de ibland samlas i grupper är fastslaget. De bilder som målas upp av dessa samlingar är lite olika. Vissa tyder mera på möten medan andra tyder på att de samlas enbart för festandets skull. Under dessa fester, som är kända hos alla som hört talas om skogsfolket, så sjungs det, dansas och äts om vartannat. Sångerna framförs av olika deltagare och på mycket varierande vis, något som beror på vilken varelse, vilken individ som framför sången. Dansen formas sedan efter den form som sången har. Musiken kan bestå av allt från vackra, stillsamma framträdanden till röjig festmusik där alla deltagare dansar vilt och spontant. Människor som har kommit i kontakt med dessa fester har antingen flytt innan det blivit upptäckta eller blivit galna av upplevelsen. Vissa sägs ha dansat ihjäl sig. En annan form av samling är det som kallas den vilda jakten. Det är när Skogsfolken samlas för jakt och drar fram genom skogen i en stor och vild jakt, anförda av Skogsherren. De som kommer i jaktens väg har aldrig mer setts till.

Vissa påstår att skogsfolket är bundna till en plats – andra att de bara inte har några hem utan bor där de lägger sig.

Nivå 3 - hemlig för alla som inte spelar Skogsfolk. Man måste logga in på forumet och ha rättigheter. Hör av er till Arrangörerna om detta.
Namnkultur
Skogsfolket - Smink och klädesexempel