Fallarike

Fallarike är inte ett enat land utan snarare en rad med mindre furstendömen och förläningar löst bundna under en rad med småkungar och furstar. Fallarike är ädelhetens land. Härifrån kommer den mest höviska adeln. Man har en stolt tradition av högadelsläkter såväl som lågadelsläkter. 85% av alla adelsmän har ingen förläning utan är marklösa riddare. Dessa har anställning som vasaller hos de som har mark. Furstar, hertigar, grevar och baroner är de högädlingar som äger skatträtt på områden under dem. Till riddarna och där med lågadeln hör markiserna, markägande riddare som inte är underställd någon annan ädling, och Friherrar/Friherrinnor som de egendomslösa riddarna kallas.

Fallarike har mest slätt och hed vilket gjort att de valt kavalleri som främsta vapenslag. Detta har också medfört att ett lukrativt jordbruk och en god fårskötsel har blivit huvudnäringarna i landet. Invånarna är muntra och öppna människor som tycker om god mat och dryck och har en tendens att bli rundnätt. Deras fester är fyllda av dans, sång och god mat. De skämtar om allt och inte sällan oanständigt – främst i de lägre klasserna.

Här kan ni få mer information om namnkulturen i Fallarike.

Klänning

Mode: Faler går oftast omkring i enkla praktiska kläder som har en tendens, om de är rika, att bli pråliga och utsmyckade. I norra Fallarike klär man sig framför allt i tajta kläder med mycket knappar om man är modemedveten. På överkroppen bär i stort sett alla män en figursydd tunika utanpå en enkel skjorta. Kvinnor bär klänningar av sent 1300-tals snitt. I södra delarna älskar adeln liten puffärm med slitsar vid axeln. På benen bär både män och kvinnor tighta hosor och brokor, samt på fötterna bärs oftast låga skor eller kängor, gärna med stansade mönster. Titta här för lite bilder på Faler från Norra Fallen i norra Fallarike.

Statsskick: Splittrat feodalsamhälle med fem större furstendömen och ett flertal fria förläningar.
Statsöverhuvud: De fem stora furstarna är Furst Alexander av Norra Fallen, Furst Fredrik II av Dynktern, Furstinna Adelaide av Höga Fallen, Furstinna Emellie av Guldäng samt Furstinna Marianne av Västanslätt.
Rättsväsende: Baroner och markiser som är lag i sina respektive förläningar.
Areal: 360 000 km2.
Invånarantal: 2 320 000.
Huvudnäring: Jordbruk, får- och getuppfödning, fiske, gruvdrift beroende på var i landet.
Handelsvägar: De många floderna som flyter från Draktandsbergen till Drakens hav bereses av Farer, ett nomad folk som lever på pråmar som de för varor upp och ner för floderna med. Ett löst och på sina håll undermåligt underhållet nätverk av landsvägar samt kustskepp.
Import: Trä, tjära, silver och guld, fina tyger, stridshästar.
Export: Spannmål, kött, järn och koppar, ylletyger.
Militära resurser: Stort kavalleri, 5500 riddare som har anställning hos högadlen. Ungefär 30 000 milissoldater varav 10 000 bågskyttar kan också mobiliseras av Fallarikes högadel.
Religion: Kempendomen.