Tornskog

I Tornskog rasar sedan över 10 år tillbaka ett inbördeskrig. Adeln och kronan för sina riddare och lejda knektar mot de upprorsstinna skogsarbetare, bönder, gruvarbetare och jägare som döljer sig i de djupa skogarna. Tidigare nöjde sig upprorspöblen med att råna adelsföljen och skatteindrivare, men nu har de till och med börjat anfalla adelns borgar och kronans städer. De norra delarna av Tornskog är nu under upprorsmakarnas kontroll, bara området runt Trepp vid kusten hör fortfarande till kronan. Landet är i kris och hungersnöden är aldrig långt bort. Många är de fattiga bönder som varit tvungen att lämna sin gård för att adeln eller upprorsgerillan har länsat deras förråd och tagit deras djur för att föda sina arméer. Landet har farit illa från farsoten som kom strax efter inbördeskriget började. Många dog och upproret stannade av – men det är i full gång igen sedan fem år.

Tornskogare

Efter över femtio år av förtryck och tio år av inbördeskrig börjar folk bli tystlåtna och inbundna, även om upprorsmännen kan vara nog hektiska när man kommer i diskussion med dem. Ett hårdnackat och tufft folk som har klarat sig genom mycket helt enkelt. Man bor oftast i mindre byar eller utgårdar – en form av storgårdar som är självförsörjande – som kan innehålla allt från 20 till 500 personer och ligger ensam i skogen långt från annan civilisation. Större köpingar existerar också, men bara två större städer; Trepp, Tornskogs hamnstad med 900 invånare, och Bokeborg, Tornskogs huvudstad med 1700 invånare.

Här kan ni få mer information om namnkulturen i Tornskog.

Mode: Människorna klär sig oftast i naturfärgade kläder. De finns tre drag som är genomgående vanliga för Tornskogarnas kläder, oavsett kön: Den traditionella struthättan, en kortärmad tunika utanpå en långärmad skjorta, samt läderskenor om underarmarna. På benen bär männen byxor eller lösa hosor som lindats med tygremsor eller läderband runt smalbenen eller så bärs höga mjuka stövlar. Kvinnorna har figursydda klänningar. Män försöker i största möjliga mån ha ansiktsprydnad i form av skägg eller mustasch.

Här finns bilder på modet i Tornskog.

Statsskick: Arvsmonarki.
Statsöverhuvud: Paul IV av Tornskog, blott 18 år ersatte han sin far Paul III för två år sedan då denna dog under mystiska omständigheter. I praktiken styr dock hovmagikern Dilko den Åldrige
Rättsväsende: Sheriffer i varje köping utsedda av den lokale länsherren.
Areal: ca 240 000 km2.
Invånarantal: ca 310 000.
Huvudnäring: Jakt, skogsbruk, viss gruvdrift i Draktandsbergen.
Handelsvägar: Den mesta frakt sker via den stora floden som rinner genom hela skogen från kusten till Stora Insjön. En del transporter sker på landsvägar genom skogen, främst för att nå floden, därifrån fraktas det mesta till kusten och säljs i Trepp, Tornskogs största hamnstad, eller via Bokeborg, Tornskogs huvudstad, till Stora Insjön och norra Fallarike.
Import: Spannmål, tyger, metall, vin .
Export: Timmer, skinn, läder, konsthantverk, bågar.
Militära resurser: 300 kavallerister i adelns tjänst, 1200 infanterister i adelns och kungens tjänst. Ca 20 000 bågskyttar och infanterister som inte står under kronans eller adelns kontroll.
Religion: Kempendommen.