Spelupplevelse för Dalfolket

Vi strävar efter följande spel för dalfolket:

1. Fest - Ljusriten
Ljusriten hålls två gånger om året - en på våren och en på hösten. Under Hjältesång kommer vårens ljusrit hållas på lördag kvällen. Vi vill se dans, sång och fest och kommer att bjuda på maten till festmåltiden som spelarna gemensamt förbereder. Här får spelare gärna ta med festligare mat att inmundiga då vi bara tillgodoser basvarorna till vegetarisk mat. Vi vill uppmuntra spelare att lära sig någon eller alla Dalfolksvisorna som finns här på hemsidan, och skriva/komponera egna utifrån de historier och den kultur som skrivs till Dalfolket.

2. Förhandling - Val av väktare
Som brukligt är när man håller ljusrit så kommer det att hållas ett Rådslag mellan de tre stammarna. I år är det 10 år sedan sist man valde Väktare, och det är dags att åter igen utse sex väktare åt ljusen. Med list, mod och styrka måste var och en av de som vill bevisa sig värdig uppgiften. Schamanerna samlas för att diskutera saken och utse de nya efter tävlingen.

3. Värn - Skydda skogen mot inkräktare
Då nykomlingarna började visa sig har de ställt till med mycket problem och för två veckor sedan började ljusen brinna svagt igen – ondskan är på väg. Vem är det som hotar ljusen och hur ska stammarna kunna skydda dem den här gången?

4. Familj - Storfamilj och lägermys
Stammarna är som stora familjer. De bor gemensamt i sommarläger och flyttar med viltet när de kommer ner från bergen under vintern. Att gemensamt ta hand om barn, att bo i ett stort läger med vindskydd och mindre tält, att laga mat gemensamt över öppen eld – det är hur Dalfolket lever sina liv. Historieberättande, sånger, skämt och bus är en stor del av livet för storfamiljerna som stammarna är. När så tre stammar träffas är det många vänner som inte ses på över ett år, och många historier finns att berätta – och gamla groll att gruva på.