Välkomna till Det Rullande Värdshuset

Det Rullande Världshuset drivs av ett band kvinnliga Farer - Vindens Folk. De ser det som sin uppgift här i livet att föda hungriga äventyrare, berätta rykten och legender samt nedteckna de bravader det bevittnar. Så kom förbi och ta dig ett stop eller en talrik med varm mat - dörrarna står alltid öppna, om vagnen hade haft några.

Det Världshuset är en jättevagn med kapell, dragen av två hästar. Det finns ingen plats i vagnen för gästerna, men förhoppningsvis har vi ett soltak/regnskydd som man kan skyla under vid dåligt väder. Det Rullande Världshuset kommer att servera mat tre gånger om dagen. Man måste ta med sina egna ätdon och man måste förboka eller betala kontant. De som förbokat kommer att få kuponger för de olika måltiderna som de lämna när de hämtar sin mat. Andra måste betala med riktiga mynt. Vi kan inte lova dig mat om du inte förbokar. Här kan ni se hur det går med byggandet av Världshuset.

Här är matsedeln, inspirerad av en blandning mellan nordisk, syd-europeisk och asiatisk matkultur, precis som Farernas kultur i övrigt:

Fredagen:
Frukost – Gröt med tillhörande varm dryck 15 kr
Lunch – Pannkakor och kall dryck 20 kr
Middag – Mustig tomatgryta med bröd och kall dryck 25 kr

Lördag:
Frukost – Gröt med tillhörande varm dryck 15 kr
Lunch – Hetfrästa grönsaker med nudlar från Fristaden och kall dryck 20 kr
Middag – Krämig rotfruktsgryta med bröd och kall dryck 25 kr

Söndag:
Frukost – Gröt med tillhörande varm dryck 15 kr
Lunch – Resandens pytt i panna 20 kr

Summa: 155 kr (100 kr totalt för den som förbeställer)

Dessa måltider går alla att förbeställa för totalt 100 kr eller köpas på plats i mån av tillgång för de utsatta priserna. Maten ska ha beställts och betalats in före på bankgiro 5681-0559, betalningsmottagare Teater Norna, för den 1 juni. De som förbeställer mat kommer att få matkuponger vid incheckningen som lämnas in som betalning för måltiden.

Vi kommer även att servera dryck både på dag och kvällstid i form av:
Varma drycker – Thé, Kaffe, varmt vin (saft/glögg), varm choklad 10 kr
Kall dryck – Fläderblomsdricka, vatten 5 kr

Dessutom kommer vi även att i mån av tillgång och tid sälja mellanmål i form av:
Paj - 15 kr

För att kunna hämta ut måltiderna behöver du ha med egen skål att ta maten i samt eget dryckeskärl att ta drycken i, vi kommer inte att hålla med sådant.

I anslutning till krogen kommer det att finnas diskmöjligheter för all och en var. Krogpersonalens diskbalja är dock till för dem och endast dem för att deras arbete ska fortlöpa så smidigt och möjligt och för att ni ska få eran mat så snabbt som möjligt.