I Demontemplets Inre

Furst Alexander har sitt sikte inställt på att göra sin son Karl till näste Härskarnas Härskare så denna kan samla folken under sig till världens försvar. Enligt profetian så behöver han till detta Ljusets spira och Kungasvärdet. Ljusets spira ligger gömd i en kista med tre nyckelhål. Furst Alexander har en av nycklarna till kistan och är nu på jakt efter den andra nyckeln. Furst Alexander samlar en här med sina största hjältar för att få tag på den andra nyckeln som sägs finnas i ett av Gratchimorderns Demontempel.

Furstens armé ska tränas och drillas för att sedan marschera mot templet för att, om inte andra medel fungerar, kunna inta Gratchimordens tempel med våld.

Är du en av av Furst Alexanders största hjältar? Anmäl dig innan den 26 maj. Äventyret kostar 300 kr och i det ingår ett mål mat. Lajvet går av stapeln lördagen den 7 Juni kl. 11.00 - 17.00 i Vedema utanför Hässleholm.

Demontemplet

I Demontemplets Inre är ett juniorlajv men är öppet för alla. Vi söker funktionärer och erfarna spelare att spela med nybörjarna. Om ni hälper till så får ni rabatt. Hör av er. Vi ska bygga ett Demontempel och behöver all hjälp vi kan få.

Du som målsman har själv ansvaret för ditt barn och får gärna komma med och spela. Du som spelare behöver ingen speciell utrustning för att kunna delta men vill du delta aktivt i det slutgiltiga slaget om nyckeln så behöver du ett latexvapen (boffervapen). Dessa vapen kan man göra själv hemma. Du hittar länkar till artiklar om hur man gör och till affärer som har byggdelar under Resurser på vårt forum (www.interaktivproduktion.se/forum). Om du inte vill tillverka själv kan du köpa hos http://www.spelpanatet.se eller någon annan affär som finns listade på vårt forum. Vill du ha mer utrustning så går även denna att göra själv eller köpa, åter igen se vårt forum. Om ni saknar någon affär där så får ni gärna lägga upp en länk.

Varmt välkommen till vårens mest spännande äventyr där du spelar huvudrollen!

Krönikan produceras av Interaktiv Produktion, Studiefrämjandet Mittskåne och Skånes Interaktiva Förening med stöd från Region Skåne, Spel på nätet och Sverok.