Praktiskt

Höstlegender kommer att gå av stapeln i Hässleholms Stad den 5-7 december. Vi kommer att samlas på Studiefrämjandets lokaler i Hässleholm på fredagkvällen den 5 december vid 18.00. Här kommer vi att arbeta på rollernas relationer och fördjupa förståelsen för världen och scenariot. Sen går alla och lägger sig där de har fått sovplats (se längre ner). När ni vaknar på morgonen så är det som era roller. Ni har då bestämt var ni ska träffas dagen innan. Spelet varar tills ni går och lägger er på kvällen lördagen den 6 december. På lördag morgon har vi en samling där vi utvärderar, diskuterar och städar upp.

Regler, etik och spel
Sverige rikes lag följs naturligtvis på våra arrangemang. Utöver dessa lagar så har vi även berusningsförbud då vi befinner oss bland allmänheten. Detta medför också att ni måste vara extra försiktiga med parken och byggnaderna då de är offentliga platser - se till att inte störa "allmän ordning" för mycket. Bemöt andra som du själv vill bli bemött är annars en god grundregel. Eftersom detta arrangemang ingår i en fiktion så tänk på att även om du spelar en roll själv så finns det andra som inte gör det, respektera detta. Om du tex möter någon som du känner så ha en bra uttänkt sätt att hantera situationen på. Försök att undvika att gå ur spelet för att förklara. Om ni vet att det är en överhängande risk att ni träffar på folk ni känner, så fundera på att spela "er själv" med en liten förändring som inte är uppenbar för omgivningen. Kanske att använda sitt egna namn (förnamn iaf) och kunna hålla diskunioner så allmänna att det inte spelar någon roll för de andra spelarna kan räcka. Spela till andras fördel – om någon sysslar med något mystiskt, säg tar fram en medaljong och börjar hypnotisera dig, låt hän göra det. Spela med. I detta ingår också spela mot andra som du själv vill bli spelad mot. Vi ser helst att man spelar för dramat snarare än rollen. Med detta menar vi att det är bättre att spela så att alla njuter av det än för rollens bästa. Som exempel bör man ju inte gömma sig och aldrig komma fram om man får problem, vilket skulle vara lätt, utan snarare gömma sig och sen råka göra liv ifrån sig så att någon hittar en. Mer spel är roligare än mindre spel, men det handlar självfallet om kvalitet också. Att hitta på saker och händelser som ger andra en bra upplevelse är att eftersträva. Att ta ansvar för sina handlingar innebär också att man inte lättvindigt avrättar någon eller avslutar en relation till någon man känt länge utan en stor anledning. Men att gå in i stora känsloyttringar med slitningar och stort drama är aldrig fel. Ta hand om varandra och skada ingen i eller utanför spelet. Håll kommunikation ur rollen till ett absolut minimum under spel. Använd någon lämplig fras för att kommunicera att något är ur spelet – off lajv fungerar bra – men gör det inte om ni inte absolut måste.

Sovplatser
De som bor i staden eller dess omgivning kommer att sova hemma. De som behöver sovplats kan höra av sig så ordnar vi det till er. Ta då med sovsäck och liggunderlag om det inte finns madrass/säng.
 
 
 
Deltagaravgift
Deltagaravgiften är 100 kronor och ska betalas in på bankgiro 5681-0559, betalningsmottagare Teater Norna innan den 30 november. För dessa pengar blir ni medlemmar i Skånes Interaktiva Förening och får deltaga på arrangemanget. Om ni anmäler er efter den 30 november höjs avgiften till 300 kr och önskar ni att avgiften ska faktureras i efterhand kostar detta ytterligare 100 kr.
Att ta med
Passande klädsel och personlig rekvisita för rollerna. Paraply och varma kläder skadar inte då det kan bli både vått och kallt i december. Vi kommer att vistas en hel del utomhus.

Mat
Ni kommer själv att stå för maten under lajvet. Det finns gott om ställen ni kan handla mat på i staden. På studiefrämjandet finns också ett kök om ni vill tillaga maten. Tänk dock på att skaffa mat som era roller skulle äta.

Första hjälpen och andra problem
Det finns första hjälpen-utrustning hos båda arrangörerna, det finns också en bil att tillgå vid kriser. Dock så är spelet utspritt över staden på ett sådant vis att det antagligen är bättre att ta skador direkt till akutmottagningen på Hässleholms sjukhus. Vi har en uppsamlingslokal vi Studiefrämjandets lokaler vid behov.

Utskick
Här finns utskick för nerladdning:
Utskick_om_Gränsland - Information och inspiration för krönikan i sin helhet, spelet under arrangemang och världen som vi ser den.
Tre_perspektiv_på_en_värld
- Inspiration till hur vi ser spelvärlden.