Vision, löften och krav

Visionen
Vår vision är att skapa en mystisk, magisk och överväldigande upplevelse. Ett arrangemang för alla sinnen där man sätts rakt in i ett historiskt sammanhang och kan känna historians vindar snudda vid våra liv och där oförklarliga ting ställer vår världsbild på ända. Vi vill skapa en värld där deltagare, spelare och icke-spelare, får uppleva något utöver det vanliga. Här ska man kunna festa och roa sig, eller spela rävspel med intriger och hemlighetsmakeri.

Vi vill skapa en visuellt väldigt tilltalande miljö, samtidigt som vi vill skapa en upplevelse för öronen och lukten och känseln med. Vi bjuder in till en religiös rit, med senhöstens dofter och vinden kall mot din hud; trummorna i bakgrunden och lukten av eld i näsan med lågorna dansandes framför dina ögon; kostymer och masker, extravaganta och färgglada, mörka och stilrena, avlöser träd och facklor. Här skapas en sinnenas värld.

Bortom sinnena ligger andra världar. Här finns de oförklarliga, det övernaturliga och det magiska. Vår strävan är en värld där alla spelare får uppleva det som finns bortom får fysiska sinnen – det som bara kan uppfattas med våran intuition eller vårt andliga sinne. I idévärlden kan vi skapa vad vi vill, fantasin gör det verkligt för oss. Att se en älva dansa förbi i bokskogen bakom parken är verkligt om vi bestämmer oss för det. Att känna den magiska energin röra sig genom din kropp när en Häxa bryter en förbannelse kan vara lika påtaglig som en älskares smekning. Att uppleva gudarnas nåde och höra änglars röst är en ynnest vi kan skapa för oss själv.

Vi vill se att spelare och icke-spelare delar samma fysiska utrymme och deltar i samma fiktion/verklighet utan att skapa friktion i spelet. Att bortse från vår misstro och acceptera det som presenteras för oss är av största vikt. Lev i sagan.

Här finns lite mer information om hur vi ser krönikan och spelet.


Löften
Vi lovar följande:


Krav
Våra krav är relativt enkla.