Läger för stora och små

Lajvläger för erfarna

Ett veckoläger för dig som vill finna nytt djup i ditt spel

Är du intresserad av att utveckla ditt rollspel, känner att du kan lära dig mer och behöver tid till att arbeta på en roll och samtidigt utveckla dig själv som lajvare och person? Vill du ha möjlighet att jobba intensivt på utrustning och kostym för en roll du ska spela i sommar? Vi kommer att arbeta utifrån en metod där man börjar sitt rollarbete med rollens mentala och fysiska karaktärsdrag, utvecklar dess relationer till omvärlden, undersöker hur kostym och mask ändrar rollen samt hur den förhåller sig till sin historia och den kultur rollen existerar inom. Under en intensiv vecka kommer vi att arbeta med rollens och spelarens inre och yttre, med improvisation, status och kulturella metaforer. Här kommer att finnas tillgång till symaskin och diverse verktyg, men vi uppmuntrat folk att ta med egna om de kan och känner de vill arbeta mycket med utrustning. Meddela gärna oss i förväg vad ni tänker arbeta med så kan vi se till att verktyg och hjälp står att finna. Vi bor i en stuga vid Ringsjöns strand i centrala Skåne, där vi kan övernatta inomhus, i färdigbyggda vindskydd eller medtagna tält efter behag. Miljön är vacker, rogivande och drogfri.Morgan på Sten

Om man har en specifik roll man arbetar på så kan vi hjälpa till genom att integrera de specifika kulturerna i workshoperna. Det är då viktigt att ni meddelar oss i förväg vilket lajv ni tänker gå på, och var vi kan få tag på materialet till det lajvet så vi kan arbeta fram specifika situationer och övningar till er. Alla genrer är ok att arbeta med och inom.

Om ni inte har en specifik roll eller ett arrangemang ni vill förbereda inför så går det lika bra att delta. Vi kommer då att skapa en roll i en av våra världar (Har en modern ockult och en fantasy – se vår hemsida för mer information), och skapa en dramatisk kontext till det. Hör av er så kan vi snacka ihop oss innan lägret.

Ta med kläder och utrustning som behövs för rollen. Om ni inte har en specifik roll så kan ni ju också ta med olika saker eller låna av oss.

Om vi känner att det är fruktbart och möjligt så håller vi ett minilajv på fredagen. Detta sätter vi i den miljö som vi valt beroende på vad ni deltagare önskar.

Maten står ni antingen för själv, eller så betalar ni 200 kr till oss så lagar vi den gemensamt.

Praktisk information

Datum: 14-18 juli, Vi träffas kl 10 den 14/7 och slutar klockan 16 den 18/7.

Plats: Vi träffas vid Torshuset i Stehag, men sover över i Torstugan vid Ringsjön. För vägbeskrivning, kontakta oss eller titta på hemsidan.

Kostnad: 500 kr för veckan. Betalning sker till bankgiro 5681-0559, betalningsmottagare Teater Norna. Skriv ”Läger” och namnet på deltagaren på talongen. Mat kostar 200 kr extra.

Anmälan: Vi har begränsade antal platser. Först till kvarn. Sista anmälnings- och betalningsdag är 30/6 2008. För anmälan skicka namn, kön, personnummer (10 siffror), telefon, e-post, adress och specialmat till e-posten här nedanför.

trans trans

Mer info om alla läger:

Telefon: 0761-120817
E-post:
[email protected]

Äventyrsläger | Lajvläger för nybörjare