Praktiskt

Maskeraden kommer att gå av stapeln i trädgården på Hässleholmsgården (karta) den 10 maj klockan 19.00. Planerna var att lägga den i slottsparken på Hovdala Slott utanför Hässleholm men det visade sig vara logisktiska problem så vi flyttade till Hässleholmsgården. Mellan 19.00 – 20.00 serveras välkomstdrink, vill ni komma senare så måste ni meddela detta innan. Senare under kvällen kommer ni att bjudas på diverse tilltugg och dryck samt underhållning från liveband och eldkonstnärer mm.

Utskick
Här finns utskick för nedladning:

Praktisk information - Sista minuten tilläg
Fiktion och världen för Orden - Mer djupgående om fiktionen och världen för de som spelar i Orden
Fiktion och världen för de utanför Orden - Mer djupgående information om fiktionen och världen för de som spelar utanför Orden
Sovlista - Deltagare som kommer sova över och förslag på deras sovplatser

Deltagaravgift
Deltagaravgiften är 2
00 kronor och ska betalas in på bankgiro 5681-0559, betalningsmottagare Teater Norna innan den 30 april. För dessa pengar blir ni medlemmar i Skånes Interaktiva Förening, får deltaga på arrangemanget och får avnjuta de tilltugg som finns att tillgå. Om ni önskar att avgiften ska fatureras kostar detta ytterligare 100 kr.

Att ta med
Passande klädsel för en maskeradbal samt ansiktsmask. Glöm inte inbjudningskortet! Paraply och varam kläder skadar inte om det duggar. Vi kan flytta in om det blir ösregn, men det är mycket tråkigare lokaler. Så vi stannar ute om vädret inte är för dåligt.

Program för kvällen
Under kvällen kommer underhållning i form av välkomsttal, liveband och eldföreställning att förekomma. Mer deltaljerad information om programmet kommer senare.

Regler, etik och spel
Sverige rikes lag följs naturlgtvis på våra arrangemang. Utöver dessa lagar så har vi även berusningsförbud då vi befinner oss på ett museum. Detta medför också att ni måste vara extra försiktiga med parken och byggnaderna då de är väldigt ömtåliga. Bemöt andra som du själv vill bli bemött är annars en god grundregel. Eftersom detta arrangemang ingår i en fiktion så tänk på att även om du inte spelar en roll själv så finns det andra som gör det, respektera detta. Om du tex möter någon som du känner, som utger sig för att vara någon annan, så spelar hän säkert. Köp historien och bemöt hän som om hän vore den hän utger sig för att vara. Spela till andras fördel – om någon sysslar med något mystiskt, säg tar fram en medaljong och börjar hypnotisera dig, låt hän göra det. Spela med. I detta ingår också spela mot andra som du själv vill bli spelad mot. Vi ser helst att man spelar för dramat snarare än rollen. Med detta menar vi att det är bättre att spela så att alla njuter av det än för rollens bästa. Som exempel bör man ju inte gömma sig och aldrig komma fram om man får problem, vilket skulle vara lätt, utan snarare gömma sig och sen råka göra liv ifrån sig så att någon hittar en. Mer spel är roligare än mindre spel, men det handlar självfallet om kvalitet också. Att hitta på saker och händelser som ger andra en bra upplevelse är att eftersträva. Att ta ansvar för sina handlingar innebär också att man inte lättvindigt avrättar någon eller avslutar en relation till någon man känt länge utan en stor anledning. Men att gå in i stora känsloyttringar med slitningar och stort drama är aldrig fel. Ta hand om varandra och skada ingen i eller utanför spelet. Håll kommunikation ur rollen till ett absolut minimum under spel. Använd någon lämplig fras för att kommunicera att något är ur spelet – off lajv fungerar bra – men gör det inte om ni inte absolut måste.