Kurser i Folkligt berättande lajvkurser Pedagoger Texter Hem Teaterkurser lajvkurser Pedagoger Texter Hem Teaterkurser lajvkurser Pedagoger Texter Hem Teaterkurser lajvkurser Pedagoger Gestaltning i Umeå Hem Teaterkurser lajvkurser Pedagoger Gestaltning i Umeå Hem Teaterkurser

Rollgestaltningskurs för Lajvare

En helgkurs för dig som vill finna nytt djup i ditt spel
4-5 april 2009 i Umeå
med teaterpedagogen Morgan Jarl

Är du intresserad av att utveckla ditt rollspel, känner att du kan lära dig mer och behöver tid till att arbeta på en roll och samtidigt utveckla dig själv som lajvare och person? Vi kommer att arbeta utifrån en metod där man börjar sitt rollarbete med rollens mentala och fysiska karaktärsdrag, utvecklar dess relationer till omvärlden, undersöker hur kostym och mask ändrar rollen samt hur den förhåller sig till sin historia och den kultur rollen existerar inom. Under en intensiv helg kommer vi att arbeta med rollens och spelarens inre och yttre, med improvisation, status och kulturella metaforer. Masken på stenen

Ni behöver inte har en specifik roll eller ett arrangemang ni vill förbereda inför. Vi kommer att skapa roller för ett scenario i en fördefinierad värld, och skapa en dramatisk kontext till ett spel som vi sen uppför i anslutning till söndagseftermidagen. Vi kommer att meddela den dramatiska kontexten till de som anmält sig innan arrangemanget så att ni har möjlighet att läsa in er och skapa er en uppfattning om vad som komma skall.

Ta med kläder och utrustning som behövs för roller som passar i den kontext som scenariot är satt i. Om ni inte har en specifik idé om vilken typ av roll ni vill spela så kan ni ta med olika saker eller låna av oss.

Vi kommer att hålla ett minilajv på söndagen där vi undersöker lite tekniker för att fördjupa spelet – och samtidigt provspelar våra roller.

Vi kommer att bjuda på enklare mellanmål men mat och husrum står ni för själv. Vi kan hjälpa till om ni inte kommer från Umeå, hör av er så löser vi det.

Praktisk information

Datum: 3-5 april. Vi träffas kl 19 den 28/11 och slutar klockan 19 den 30/11. Vi håller på ca 3 timmar på fredag och ca 8 timmar per dag under lördag-söndag.

Plats: Vi träffas vid Studiefrämjandets lokaler i Umeå. För vägbeskrivning, kontakta oss eller titta på hemsidan.

Schema: Här är schemat för helgen för nedladning.

Kostnad: 200 kr för helgen. Betalning sker till bankgiro 5681-0559, betalningsmottagare Teater Norna. Skriv ”Kurs i Umeå” och namnet på deltagaren på talongen.

Anmälan: Vi har begränsade antal platser. Först till kvarn. För att få vägbeskrivning och dylikt så måste ni föranmäla er genom att skicka namn, kön, personnummer (10 siffror), telefon, e-post, adress och viktig information till e-posten här nedanför.

 

Arrangeras i sammarbete med:

Studiefrämjandet

Mer info om alla kurser och läger:

Telefon: 0761-120817
E-post:
[email protected]

Huvudsidan | Kurser vi erbjuder | Pedagoger